U bent hier:

Wat te doen op de Nationale Feestdag?

Wat te doen op de Nationale Feestdag?

La Belgique, c'est chique, vooral op de nationale feestdag. En dat die gevierd wordt: je kan een hele dag vullen met ontspannende activiteiten, gezellige ontmoetingen en zweterige dansmoves.

Wij stelden alvast een potentieel dagprogramma voor je samen - alstublieft, zonder dank.

 

Ochtend

Begin de dag goed met een lekker ontbijtje - Belgische koffiekoeken, geen Franse croissants. Geen zin om langs de bakker te lopen? Geeft niet: op de Gentse feesten kan je middeleeuws ontbijten in het MIAT en in Schilde kan je gezellig brunchen op Zomerintpark. Met je ontbijt nog op de maag slenter je richting rommelmarkt: beetje snuisteren, de buren tegen het lijf lopen, nog een koffietje. Bijzonder in die categorie is de Belgunique Makers Markt in Mechelen: alles wat daar verkocht wordt is van de hand van Belgische ontwerpers - van juwelen over keramiek tot lokaal gebrouwen bier.

 

Middag

Niets leuker op een zomernamiddag dan je neervleien in een park of op een terrasje, liefst eentje waar ook de kinderen hun hart kunnen ophalen. Je kan gaan voor een culturele zomerbar, een streepje Jazz in het Park van Dendermonde of een drankje in de zomerse zaterdagbar in het kasteel van Zellaer. Het ultieme parkfeest vind je uiteraard in Brussel: op Feest in het Park kan je terecht voor parades en demonstraties maar ook kinderanimatie en ambiance. Als het wat cultureler mag kan je voor een museumbezoekje gaan, bijvoorbeeld aan het vernieuwde NBBmuseum. Ook de Gentse Feesten bieden steeds soelaas bij verveling.

 

Vooravond

Je ontbijt is alweer ruim verteerd, en dus is het tijd voor Resto National: mosselen met frietjes op het Brusselse Vossenplein, met fanfares en majorettes op de achtergrond. Nadat de maag weer gevuld is is het tijd om de keel te smeren en de beentjes los te gooien. Trek naar Tienen Feest, Bal Tricoloré in Leuven, Bal National in Kraainem of oefen je heupen met zwoele salsa in Turnhout. Toevallig in de buurt van Mechelen? Passeer dan zeker langs Belpop Bonanza voor je portie Belgische muziek.

Geen vakantiedag voor heel wat muzikanten: zij draaien immers lustig door op bijvoorbeeld Boomtown, Muziek in de Wijk of Rock Herk.

 

Nacht

Een nationale feestdag mag je niet anders afsluiten dan met een boeketje vuurwerk. Kijk nog even omhoog naar de prachtigste vuurpijlen en keer dan moe maar voldaan huiswaarts: c’est chique, la Belgique...

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt. 

Alle activiteiten op 21 juli

Van 18 juli 2018 tot 18 september 2018

Manifesto

Brussel, Galeries

Film

Van 18 juli 2018 tot 18 september 2018

The Bookshop

Elsene, Vendôme

Film

Van 18 juli 2018 tot 18 september 2018

Isle of Dogs

Gent, Studio Skoop

Film

Van 6 juni 2018 tot 18 september 2018

Jurassic World: Fallen Kingdom

Aalst, Ciné Palace

Film

Van 11 juli 2018 tot 18 september 2018

Pluisje durf te vliegen

Maasmechelen, Euroscoop Maasmechelen

Film

6+

Van 4 juli 2018 tot 18 september 2018

Show Dogs (NL versie)

Genk, Euroscoop Genk

Film

Van 27 juni 2018 tot 18 september 2018

Jurassic World: Fallen Kingdom

Koksijde, Studio Koksijde

Film

Van 18 juli 2018 tot 18 september 2018

Mamma Mia! Here We Go Again

Koksijde, Studio Koksijde

Film

Van 4 juli 2018 tot 18 september 2018

The First Purge

Brugge 2, Kinepolis Brugge

Film

Van 18 juli 2018 tot 18 september 2018

Ant-Man and the Wasp

Hasselt, Kinepolis Hasselt

Film

Bekijk alle activiteiten
Nationale feestdag