U bent hier:

Poëzieweek 2018

Poëzieweek 2018

Gedichtendag 2018

Dichters, woordkunstenaars en poëzieliefhebbers reizen traditiegetrouw eind januari het Vlaamse land rond om het metrische woord te verkondigen. De Poëzieweek start op de laatste donderdag van januari (25 januari) met de Gedichtendag – een dag waarin ook in de kranten, in een banale sms of in een out-of-office-bericht wat poëzie mag schuilen.

Peter Verhelst

Dit jaar schrijft de Vlaamse dichter en romancier Peter Verhelst (°1962) het Poëziegeschenk en omdat Verhelst ook nog eens regisseur is doet hij dat onder het motto ‘Theater’. Maar je kan gedurende de Poëzieweek niet enkel thuis in je zetel een dichtbundel openslaan, je kan ook in veel bibliotheken en cultuurhuizen poëzie beleven. Bijna elke bibliotheek in Vlaanderen heeft een dichter op visite.

Poëzie in de bib

Knoop een gesprek aan met zo’n rijmpoëet, hoor hoe hij met woorden goochelt of buig je over je eigen inspiratiebron op een van de workshops. Een kleine greep uit het aanbod? In Hamont speelt de theatervoorstelling ‘De Dichter is een Koe’, in Adegem is dichter Maud Verhauwaert op bezoek. Elvis Peeters komt naar Lommel en in Knokke-Heist speelt het dichterskoppel Sylvie Marie en David Troch een spelletje ‘poëziepingpong’ – noem het een soort poëtische impro-comedy.

Gedichtenautomaat

In Vosselaar staat een wel héél originele act op het programma: de gedichtenautomaat.  Je typt een gedicht of liedje uit de keuzelijst in op de display van de automaat en jouw verzoeknummer weerklinkt, live gebracht door de artiest die in de automaat schuilt. Zo verfrissend kan poëzie dus zijn!

Benieuwd naar wat er zo nog allemaal te beleven valt tijdens de Poëzieweek 2018? Check hieronder alle activiteiten.

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

Alle activiteiten tijdens de Poëzieweek

Van 29 januari 2018 tot 31 mei 2018

#Instagrampoëzie

Tessenderlo, Cultuurhuis Tessenderlo

Tentoonstelling

Poëzieweek 2018