U bent hier:

Pinkstermaandag - wat te doen?

Er zijn ergere dingen in het leven dan een vrije maandag, toch? Het enige wat op zo'n snoepdagje je plezier kan vergallen is misschien een gebrek aan inspiratie  - want die vurige tongen branden niet bij iedereen even fel. Nog geen plannen gemaakt voor Pinksteren? Wij doen je in elke provincie een paar ideeën aan de hand.

West-Vlaanderen

  • Sinksen Kortrijk Als je maar één weekend in het jaar naar Kortrijk gaat, laat het dan het pinksterweekend zijn. Vier dagen lang zet het openluchtfestival Sinksen de hele binnenstad in rep en roer. Je hebt maar te kiezen tussen de concerten, rommel- en wereldmarkten, picknicks, performances en expo’s. Er zijn ook speciallekes: een flashmob en een sessie ‘babydansen’ bijvoorbeeld, op renaissancemuziek. Het wordt elk jaar gekker, daar in Kortrijk.

  • Romeins weekend Fans van The Gladiator - of gewoon van stoere mannen met buitensporige biceps - reppen zich vandaag naar Oudenburg, waar het Romeins weekend zijn laatste dag kent. Te verwachten: re-enactments van gladiatorengevechten, workshops, spektakel en hopelijk, bij Bacchus, ook wat buvaal vertier.

 

Limburg

  • Straattheaterfestival In het Provinciaal Domein Bokrijk in Genk strijken vandaag zo'n 25 groepen neer om jou en je nageslacht onder te dompelen in een magische wereld van circusacts en muzikale shows.

  • Hasselt Urban Trail Wie gisteren niet te zwaar is doorgezakt voelt zich misschien wel fit genoeg om vandaag de Urban Trail aan te vatten? Het parcours bedraagt ongeveer 10 km en leidt onder meer langs - jawel - Plopsa Indoor. Nu niet gaan dansen met de kabouters, jongens!

 

Antwerpen

  • Bazaar Bicyclette Is fietsen al in, dan is retrofietsen (neen, niét achteruit fietsen, dumbo) dat helemaal. Volwassen mannen die in het dagelijkse leven een pak dragen paraderen in het weekend trots met Peugeot-truitjes en bijpassende spanneetjes. Begrijpe wie wil, maar in ieder geval: vandaag kan je in Antwerpen naar hartelust retrofiets-onderdelen en toebehoren scoren.

  • Barrio Cantina Het Steenplein verandert vandaag in een zuiderse markt, want Barrio Cantina Antwerpen strijkt er neer met zijn foodtruckkaravaan. En dat betekent: een waaier aan wereldse gerechtjes, leuke bars, toffe zithoeken en sympathieke randanimatie. Nog meer foodtrucks gewenst? Hier!

 

Oost-Vlaanderen

  • Citadelic Summer De summer is behoorlijk delicious in Gent: in het mooie, romantische Citadelpark is het decor voor een interessante concertmix van namen uit jazz, performance en klassiek - check vandaag bijvoorbeeld de 'toy piano's' van Pak Yan Lau of de groovy sounds van Christian Mendoza en Ben Sluijs.

  • Pinkstermaandagmatinee Beetje zocht van de pintjes van gisteren en dus helemaal in de mood voor een zwaar muziekje? Katers houden niet van metal, de Kinky Star aan de Vlasmarkt begrijpt dat en serveert je vanaf 16u bands als Bloodfeast, Growing Horns en Von Detta. Grunt!

 

Vlaams-Brabant

  • Sinksenkermis Geen sinksen zonder een sinksenkermis, waar de botsautootjes vlammen en de plaatselijke jeugd zijn eerste tong kan draaien. Allez, roulez!

 

Overal in Vlaanderen & Brussel

  • Rommelmarkten en braderieën Wat voor de ene 'brol' is, is voor de andere een heuse schat. Niets zo leuk als rommelmarkten en braderijen afschuimen, om net dat éne stuk te vinden dat nog in je interieur ontbreekt. Sommige mensen laten het bij wat window-shoppen, anderen keren terug met een karrenvracht vol schattige, knullige, overbodige of juist lang gezochte objecten. En de echte professionals? Die pingelen nog wat van de prijs af. Rommelmarkten zijn fun, zoveel is zeker!

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijtijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

 

Alle activiteiten op pinkstermaandag
7+

Van 25 februari 2017 tot 30 april 2018

GPS-zoektocht "Tikkie en de magische tak"

Kasterlee, Provinciaal Groendomein Hoge Mouw

Spel of quiz

Van 19 januari 2017 tot 1 mei 2018

groeitentoonstelling

Ieper, Menenstraat 22

Tentoonstelling

Van 6 oktober 2014 tot 14 mei 2018

Koor La-Why/Klein Lawijt

Borsbeek, Lokaal dienstencentrum Zilverenhoek

Cursus of workshop

Van 19 januari 2017 tot 31 mei 2018

Vitrinekijken naar groeitentoonstellingen

Ieper, Menenstraat 22

Tentoonstelling

Van 1 juni 2014 tot 31 mei 2018

Tuinieren tijdens de GROOTE OORLOG

Sint-Katelijne-Waver, 't Grom

Tentoonstelling

Van 6 mei 2017 tot 31 mei 2018

Interacties

Etterbeek, Huis van de Europese geschiedenis

Tentoonstelling

Van 9 januari 2017 tot 11 juni 2018

Yoga lessen

Roosdaal, GC Het Koetshuis Roosdaal

Cursus of workshop

Van 26 september 2016 tot 18 juni 2018

Turnen

Pamel (Roosdaal), Triangel, Brusselstraat, roosdaal

Sportactiviteit

Van 17 september 2016 tot 24 juni 2018

Op weg met OP.RECHT.MECHELEN.

Mechelen, UiT in Mechelen

Begeleide uitstap of rondleiding

Van 9 januari 2017 tot 25 juni 2018

Yoga

Roosdaal, GC Het Koetshuis Roosdaal

Sportactiviteit

Bekijk alle activiteiten
Wat te doen op pinkstermaandag?