U bent hier:

Kunst in de living

Thuis is...

In tijden van Deliveroo en Uber Eats verwachten we niet anders dan dat de gebraden kippen ons vanzelf in de mond komen gewandeld - of toch minstens via koerier netjes voor de deur worden afgeleverd. Maar waarom zou niet voor de kunsten kunnen wat voor allerlei lekkers zo makkelijk is? Klik en bestel - en daar komt je portie theater, dans, concert of beeldende kunst de woonkamer ingewandeld. Wij zochten alvast de leukste huiskamerconcepten voor je op - in je eigen living of nauwelijks verder: in die van de buurman.

Afhaaltheater

Delivery Theatre - Mokhallad Rasem & Toneelhuis - Met stip bovenaan ons menu: het Delivery Theatre van Mokhallad Rasem. De man kom niet alleen een hartverscheurend verhaal vertellen in je woonkamer, hij brengt dan ook nog eens een volledig uitklapbare Bourlaschouwburg voor je mee. Wij testten dit Delivery Theatre uit en konden de bijzondere ontmoeting met theater van héél dichtbij wel smaken. Sla vooral niet aan het verhuizen of opruimen: Rasem heeft werkelijk maar twee vierkante meter nodig, en een glas water. Te boeken tot 19/12, dus haast je!

Festival aan huis

Chambres d'O - Ok, deze kunstenaars kan je niet in je eigen huiskamer boeken - tenzij je in Oostende woont en ze daar een offer they can't refuse doet - maar het helpt ook al als je in iemand anders sofa de couch potatoe kunt gaan uithangen. Het heeft in ieder geval iets mysterieus, deze Chambres d’O - een speelse samentrekking van Jan Hoets legendarische tentoonstelling Chambres d’Amis en de erotische klassieker Histoire d’O. Het huiskamerfestival ontsluit voor jou de woonkamers van verschillende Oostendenaars, en in die intieme sfeer kan je genieten van muziek, theater of poëzie. Noem het binnengluren bij de buren, maar dan cultureel verantwoord.

Livinglol

Vergeet de term 'huiskamerconcert' - zoveel gezelliger is 'livingmuziek'! Bij Wisper kan je zelfs een heuse cursus volgen om professionele livingbespeler te worden. Maar begin bij jezelf, en nodig je gezin alvast uit voor een proefsessie. In Antwerpen loopt het project 'Iedereen Componist', waarbij kinderen worden uitgedaagd om hun eigen muziekstukje te componeren, uit te voerne en te filmen voor een professionele jury. Voor je het weet sméék je om wat stilte in huis...

Galerie à go go

Kunst in Huis ken je zekere: dat toffe ruilconcept waarbij je voor een prikje kunst in huis haalt die je later weer kunt verruilen - omdat het toch altijd moet 'klikken' met zo'n schilderij, toch? Maar om de collectie van Kunst in Huis beter zichtbaar te maken gaat ze af en toe On Tour, waarbij ze tijdelijk wordt uitgestald in je buurt, zodat jij de ontmoeting met het kunstwerk van je dromen kunt regelen.

Muziek op huiskamermaat

Last but not least: check het aanbod aan 'gewone' huiskamerconcerten in heel Vlaanderen - wedden dat je niet ver hoeft te lopen?

Reporter: Evelyne --- “Geen enkel theaterstuk, geen dansvoorstelling of performance ontglipt de kritische blik van podiumliefhebber Evelyne.”

Onze tips

vrijdag 20 april 2018

Huiskamerconcert met luitenist Gilbert Isbin - Torhout

Torhout, Boventoon

Cursus of workshop

zaterdag 21 april 2018

Selene's Garden/ Tolk/ Jan Van De Ven - 5 jaar Prinses Harte

Muizen, Parochiezaal

Concert

vrijdag 27 april 2018

Huiskamerconcert met ZEAL ensemble (kamermuziek met Frans repertoire)

Roeselare, R&breakfast

Concert

vrijdag 27 april 2018

Huiskamerconcert met VONKKAYTS (accordeonfolk)

Roeselare, Fabriekspand

Concert

vrijdag 27 april 2018

Huiskamerconcert met Jean-Pol Boucquet en Karel Vercruysse (akoestisch)

Roeselare, Huiskamer Ardooisesteenweg

Concert

Bekijk alle activiteiten
Huiskamerkunst