U bent hier:

Hemeltjelief! Tips voor hemelvaart

Verlengd hemelvaartweekend in het vooruitzicht? Reken maar van yes! Vier lange, zonnige dagen lachen ons toe en geloof het of niet: wij krijgen daar een beetje stress van. De uitdaging bestaat erin om het maximum uit de vier dagen te halen dankzij de ideale balans tussen inspanning en ontspanning, tussen actief en chill, tussen met én zonder de kids

Sla je agenda open en prik alvast deze toptips:

 • DE KUST:
  Oostende voor Anker
   Families met kinderen die houden van ‘bootje varen’ moeten dit weekend absoluut naar Oostende, waar in de haven meer dan 150 schepen en vaartuigen voor anker gaan die getuigen van de rijke Belgische maritieme geschiedenis. Vissers- en vrachtschepen, zeil- en stoomschepen, kortom, alles wat ooit onze Noordzee heeft bevaren is er te zien én te bezoeken. Ruwe zeebonken en wilde watermeiden: welkom.

 • MUZIEK:
  Brussels Jazz weekend
   Wat brengt het weekend? Jazz, jazz en nog eens jazz! Doorkruis van vrijdag tot zondag onze hoofdstad op de warme klanken van Belgische en internationale jazz. De beste jazzmuzikanten van het moment bezetten schitterende locaties als de Grote Markt of de Zavel maar ook een sliert clubs, cafés en hotels. Drie dagen lang is Brussel de hoofdstad van de jazz in al zijn vormen: van swing tot bebop, beïnvloed door blues, rock en wereldmuziek.

 • FESTIVAL:
  Sfinks Mundial 
  Je hoeft de wereld niet rond te reizen om je horizon te verruimen. Sfinks Mundial - net als Sfinks Mixed volledig gratis - trakteert op streetfood, een wereldcultuurmarkt en concerten van Antwerp Gipsy Ska Orkestra, Mariachi Reloaded en Daniel Dzidzonu - grooven, man. 

 • WANDELEN:
  Wandelen met Damiaan 
  Neen, we maken geen grapje: ga gewoon eens wandelen met Damiaan. De redenen zijn legio: dit jaarlijkse volksfeest in Ninde geeft je de kans om de prachtige streek te verkennen (er worden fiets- en wandelroutes uitgestippeld), om het nieuwe Damiaanmuseum te bezoeken, om een gospelconcert van de Amerikaanse Lea Gilmore mee te pikken en bovendien gaat de opbrengst van al die Damiaanpret naar de Damiaanactie. Damiaan himself zou goedkeurend geknikt hebben.

 • NATUUR:
  Dag van het Park 
  Waar kan je picknicken met je kinderen, kubben met vrienden of gewoon wat languit in het gras luieren? In het park, juist.  In Vlaanderen zijn er de afgelopen jaren heel wat groene plekken bijgekomen, zodat ook stadsmussen met een tekort aan ruimte en zuurstof kunnen genieten van een portie alledaags parkgeluk.Voor de jaarlijkse hoogdag van de Vlaamse parken  - de Dag van het Park - zijn de grasperken fris gekamd en de vijvers netjes opgeblonken. Je kan op verschillende plekken wandelen, ontbijten, bijen tellen of gewoon professioneel 'grasliggen'. Hoe groot of klein je park is doet er niet toe - wedden dat er plaats genoeg is om je tenen tussen de grassprietjes te steken?

 • KIDS:
  4VIERT20 Twintig jaar geleden, in een flat op de vierde verdieping, werd een Gents theatergezelschap geboren dat zich zou specialiseren in theater voor een publiek van vier duim hoog. 4Hoog is intussen uitgegroeid tot een kwaliteitslabel dat garant staat voor prikkelend kleutertheater. Check de klassieker De koning zonder schoenen (3+) maar ook de nieuwe Stekeblind (3+) en laat het tot u doordringen wat een groots ambacht het vergt om een kleuter veertig minuten lang te boeien.

 

Alle activiteiten tijdens het verlengde weekend

Van 27 april 2017 tot 26 april 2018

Recreatief volleybal

Dendermonde, Sportcentrum Sint-Gillis

Sportactiviteit

7+

Van 25 februari 2017 tot 30 april 2018

GPS-zoektocht "Tikkie en de magische tak"

Kasterlee, Provinciaal Groendomein Hoge Mouw

Spel of quiz

Van 19 januari 2017 tot 1 mei 2018

groeitentoonstelling

Ieper, Menenstraat 22

Tentoonstelling

Van 6 mei 2017 tot 12 mei 2018

Bruxelles, capitale de l'Art nouveau

Brussel, Hoek Louizalaan & Baljuwstraat

Begeleide uitstap of rondleiding

Van 23 februari 2017 tot 24 mei 2018

Wandelen met André

Dilbeek, Westrand - Cultuurcentrum Dilbeek

Sportactiviteit

Van 28 mei 2017 tot 27 mei 2018

Orchideeën in de Fonteintjes

Zeebrugge, Fonteintjes -

Begeleide uitstap of rondleiding

Van 29 mei 2016 tot 27 mei 2018

Dag van het Park 2018

Antwerpen 18, Provinciaal Groendomein Hof van Leysen

Begeleide uitstap of rondleiding

Van 19 januari 2017 tot 31 mei 2018

Vitrinekijken naar groeitentoonstellingen

Ieper, Menenstraat 22

Tentoonstelling

Van 1 juni 2014 tot 31 mei 2018

Tuinieren tijdens de GROOTE OORLOG

Sint-Katelijne-Waver, 't Grom

Tentoonstelling

Van 6 mei 2017 tot 31 mei 2018

Interacties

Etterbeek, Huis van de Europese geschiedenis

Tentoonstelling

Bekijk alle activiteiten
Hemelvaartweekend