U bent hier:

6 plekjes in Antwerpen die je nog niet kende

6 plekjes in Antwerpen die je nog niet kende

Antwerpen is een prachtige stad - zo, zullen we dat al even afspreken? Kathedraal, de Brabofontein, M HKA en ModeMuseum, de Meir en de Carolus Borromeuskerk... Hoppa, die zit! Zelfs notoire buitenplekken als Park Spoor Noord en het Middelheimmuseum kan je tegenwoordig rustig bij de vaste waarden rekenen.

 

Dan nu over naar het Antwerpen dat je nog niet kende - dat van de kleine straatjes, de streetwise hangouts, de groezelige cafés en de wifiloze plekken. Laat die smartphone gewoon op zak zitten en snuif de sfeer op op de volgende acht plekken:

 

1. PAKT

Zoals een collega het uitdrukte: "Alle hippe principes op één hoop gegooid" - dus gaat dat zien, dit broeinest van stadslandbouw, creatieve economie, artistieke ondernemingszin en culinaire experimenteerdrift. De agenda van PAKT (naast 't Groen Kwartier in Berchem) vermeldt workshops moestuin, bezoeken aan de DAKtuin en winetastings. Op het gelijkvloers van de site is er een (naar het schijnt) goede pizzeria, op 50m wandelen ben je aan sterrenrestaurant The Jane. Wel even je portefeuille meenemen.

 

2. Sint-Pauluskerk

De Sint-Pauluskerk, zegt u, dat is natuurlijk een grote toeristische klepper, maar het is ons vooral om het binnenhof te doen, waar je op zonnige dagen in gewijde rust een boek kunt lezen.

 

3. Het Bos

Nog zo'n plek vol ruw artistiek geweld: Het Bos, de voormalige Scheld'Apen die van aan de oevers van de Schelde verkasten naar een pand op de Ankerrui, op een boogscheut van het MAS. De verhuis naar die wat chiquere buurt heeft het dna van het Bos geenszins aangetast: je vindt er nog steeds de gekste muziekbands, de meerst obscure performances, de meest experimentele stadslabo's en evenementen als de 'Boskeuken' en 'Bosbubbles'. Check die plek.

 

4. Stilteplekken

Voor rust kan je natuurlijk terecht bij het standbeeld van onze grote literator Hendrik Conscience op het gelijknamige pleintje bij de erfgoedbibliotheek, maar wist je dat er ook echt stilteplekken zijn in de stad? De Sint-Franciscuskapel in de Nationalestraat, bijvoorbeeld. Of de Oude Beurs in de Hofstraat. Of iets verder: het havendorp 'Lillo', een eilandje te midden de grote Antwerpse haven.

 

5. Kloosterstraat

Wie antieke meubeltjes op de kop wilt tikken trekt naar de Kloosterstraat, waar er dealtjes te doen zijn. Ook open op zondag!

 

6. Last but not least: de Vlaaikensgang of Vlaeykensgang

Het oudste, en volgens velen meest romantische steegje van Antwerpen is te vinden op de Oude Koornmarkt en stamt uit 1591. Het bestaat uit een reeks achterhuisjes met binnenpleintjes. Wie houdt van de beiaardconcerten op de nabijgelegen kathedraal nestelt zich in dit straatje en spitst ten gepaste tijde de oren.

 


UiTsmijter: de lekkerste en goedkoopste koffies vind je volgens ingewijden bij Vandoag is't in de Prinsesstraat, hartje de studentenbuurt. Slurp ze!

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

 

Alle activiteiten in Antwerpen

Van 12 oktober 2018 tot 19 oktober 2018

Themagroep zindelijkheid

Antwerpen 6 (Antwerpen), Huis van het Kind Antwerpen-Noord De Wijk

Cursus of workshop

vrijdag 19 oktober 2018

Brandveilig leven met kinderen om je heen

Antwerpen 6 (Antwerpen), Huis van het kind Antwerpen-Noord Pothoek

Cursus of workshop

vrijdag 19 oktober 2018

Middagconcert: Trio Arthur Grumiaux: pianotrio

Antwerpen, AMUZ

Concert

vrijdag 19 oktober 2018

Voordracht Vreemdelingendossiers/Migratie

Antwerpen, FelixArchief

Lezing of congres

vrijdag 19 oktober 2018

Lezing: Zoals een puber droomt: leven en muziek van Frédéric Chopin

Antwerpen, Domitys Emerald Haven

Lezing of congres

vrijdag 19 oktober 2018

Cursus : Tarot Labyrint ('spiritueel' bordspel)

Antwerpen, Antwerpen Centrum

Cursus of workshop

vrijdag 19 oktober 2018

Bezoek vrijdagmarkt in Antwerpen + Diva museum

Antwerpen, DIVA. Antwerp Home of Diamonds

Tentoonstelling

vrijdag 19 oktober 2018

ULZANA’S RAID

Antwerpen, Cinema Zuid

Film

vrijdag 19 oktober 2018

Daniel Sloss

Antwerpen, Zuiderpershuis

Theatervoorstelling

vrijdag 19 oktober 2018

Tiptoe Company & ChampdAction Hacking the Piano

Antwerpen 18, deSingel

Concert

Bekijk alle activiteiten
Citytrip Antwerpen