U bent hier:

4 originele scenario's voor moederdag

Wààg het niet om op 14 mei af te komen met een standaard boeket bloemen, een doos pralinen of  - godbetert - een functioneel cadeau als een strijkijzer of mixer, want je kan al die goedbedoelde geschenken wel eens naar je hoofd geslingerd krijgen.

Een beetje zelfbewuste moeder gaat op haar eigenste feestdag alleen voor quality time, want tijd is tegenwoordig het kostbaarste geschenk. De vraag is nu of je haar het meest plezier doet met een solo-verwennerij, met een romantische tête-à-tête of met een uitstapje voor het hele gezin.

Weet je wat? We tippen je gewoon enkele suggesties voor elk scenario.
Zonder dank!

Met vriendinnen

Stuur je moeder op citytrip in eigen land: jij regelt vervoer, gezelschap en programma. Trommel twee of drie vriendinnen van je moeder op en zorg voor één centrale activiteit: een must-see tentoonstellng bijvoorbeeld in Gent (Het verlangen naar Frankrijk van fotograaf Michiel Hendryckx), een bezoekje aan het prachtige museum Wiels, de highlights van Leuven of de mooie expo Hallo Baby rond geboorterituelen in Brugge. Voor de omkaderende activiteiten, zoals shoppen, kletsen en koffie drinken, kunnen de dames prima zelf instaan.

Met vader of partner

Laten we op moederdag de vrouw in de moeder niet vergeten, en doe je moeder een kinderloos uitstapje cadeau met haar partner. Een dagje uitwaaien aan het strand van Oostende bijvoorbeeld, met een bezoek aan de streetart-parcours The Crystal Ship en een rondje gezellig slenteren op het foodfestival Barrio Cantina. Is je moeder eerder van het chique type, stuur hen dan helemaal dressed up naar een matinee van het Nationaal Orkest van België in BOZAR. Zijn ze volgens jou meer bohémien dan chic, dan biedt het coole RSL Jazz festival in Roeselare soelaas.

Met het hele gezin

Misschen wil je moeder die dag gewoon haar gezin lekker dicht bij zich houden, en dan zijn de mogelijkheden legio: het familie-circusfestival CIRKL in Leuven, de Dag van de Droom in Aarschot, Kermezzo(o) in Brussel... Veel meer tips voor uitstapjes met het hele gezin op moederdag vind je hier!

Grootmoeders included

Niet vergeten: moeders zijn ook kinderen geweest, en wel van hun eigen moeders, nu grootmoeders. Wie twee vliegen/moeders in één klap wil slaan (of verwennen), organiseert een uitstapje waar ook de derde generatie plezier aan beleeft, zoals een uitstapje naar een provinciedomein in de buurt. Terwijl de oma's rustig kunnen keuvelen bij een koffie gaan de mama's wandelen in het natuurschoon en kunnen de kleinkinderen zich uitleven in de speeltuin of zwemmen in de lokale plas. Topdeal!

Moederdag