FAQ

Wat is UitinVlaanderen.be?
UiTinVlaanderen.be is een initiatief van de Vlaamse minister van Cultuur en werd ontwikkeld door CultuurNet Vlaanderen. Op UiTinVlaanderen.be kan je terecht voor de meest volledige cultuur- en vrijetijdsagenda voor Vlaanderen en Brussel. De site bereikt dagelijks duizenden actieve Vlamingen en brengt een geïnteresseerd publiek rechtstreeks in contact met het brede cultuur- en UiTaanbod.

 

Wat voor organisatie is CultuurNet Vlaanderen?
CultuurNet Vlaanderen is een specialist in cultuurmarketing. Op vraag van de Vlaamse overheid trachten we (meer) mensen (meer) goesting in (meer) cultuur te geven. Klik hier voor meer info over ons.

 

Hebben andere ‘UiTin…’-sites iets te maken met UiTinVlaanderen.be?
Jazeker! ‘UiT’ staat voor een netwerk (het UiTnetwerk) dat zich profileert als dé infobron voor je vrije tijd, bij jou om de hoek en in heel Vlaanderen. Voor Vlaanderen kan je dus terecht op UiTinVlaanderen.be, maar meer dan 200 gemeenten, steden, regio's en provincies sloten zich inmiddels reeds bij het UiTnetwerk aan. Vandaar dat je ook terecht kan op sites als UiTinAalst, UiTinWaregem, UiTinBrussel, UiTinMechelen, UiTinLeuven, enz… Alles over het UiTnetwerk kan je hier nalezen.

 

Wat kan ik doen en vinden op UiTinVlaanderen.be?
Wie wil weten wat waar wanneer te doen is, is bij UiTinVlaanderen.be aan het goede adres. De site maakt het mogelijk om snel en doelgericht alle mogelijke UiTinformatie op te snorren of je gewoon te laten prikkelen door het ruime UiTaanbod in Vlaanderen en Brussel.

 

Kan ik op UiTinVlaanderen.be tickets bestellen?
Op UiTinVlaanderen.be kan je niet rechtstreeks tickets bestellen. Wel is alle informatie over reservaties, prijzen en kanalen waar je voor tickets terecht kan zoveel mogelijk opgenomen bij het gepresenteerde aanbod. 

Indien bij bepaald aanbod online tickets besteld kunnen worden, dan wordt dit aangeduid door  de melding: . Als je erop klikt, kom je meteen op de juiste pagina van de online ticketingservice terecht.

 

Wat is UiTiD (lees ‘UiTidee’)?
Als je je registreert op UiTinVlaanderen.be maak je je eigen UiTiD aan. 

UiTiD, dat is je persoonlijke gids voor cultuur en vrije tijd. Op basis van interactief gedrag van zowel jijzelf als andere gebruikers zal UiTiD je interesseprofiel stap voor stap helpen scherpstellen en verruimen. Na verloop van tijd (leerproces) zal UiTiD jou dié activiteiten kunnen aanbevelen die er voor jou écht toe doen.

 

Hoe kan ik mijn UiTiD activeren op UiTinVlaanderen.be?
1. Je had eerder al een account op UiTinVlaanderen.be?
Je bestaande account werd dan reeds – met behoud van gebruikersnaam en paswoord - automatisch omgezet naar UiTiD. Je kan je dus meteen met je UiTiD aanmelden op UiTinVlaanderen.be. Desgewenst kan je je UiTiD ook koppelen aan je Facebook-, Twitter- of Google-account.

2. Je had eerder nog geen account op UiTinVlaanderen.be?
Maak dan meteen hier zelf je UiTiD aan.

 

Ik krijg een wit scherm na het aanmelden op UiTinVlaanderen.be. 
Je sluit het witte scherm en herlaadt UiTinvlaanderen opnieuw manueel door tegelijk de CTRL en de F5 toets in te drukken. Je UiTiD verschijnt in de zwarte werkbalk bovenaan het scherm.   

 

Ik surf met Internet Explorer 8 en ik kan niet inloggen? 
Open Internet Explorer 8, klik in de rechterbovenhoek op 'Extra' en selecteer 'Internetopties'. Navigeer naar het tablad 'Beveiliging'.Selecteer 'Vertrouwde websites' en klik op 'Websites'. Voeg 'http://www.uitinvlaanderen.be' toe aan je vertrouwde websites. Pas daarna in hetzelfde tabblad het beveiligingsniveau aan tot 'Normaal-laag'. Klik op 'Ok'

Klik daarna op 'Aangepast niveau'. Scroll naar 'Diverse' instellingen en schakel de functie 'Websites mogen vensters zonder adres- of statusbalk openen' in. Klik op 'Ok'.


Hoe kunnen de aanbevelingen die UiTiD mij voorstelt beter worden?
Jouw persoonlijke UiTiD-aanbevelingen zullen automatisch alsmaar ‘beter’ worden naargelang jijzelf en andere UiTinVlaanderen-bezoekers actiever worden op de site. Klik dus aan welke activiteiten je leuk vindt of waar je naartoe gaat. Het zal je aanbevelingen alleen maar ten goede komen!

 

Waarom zou ik me registreren op UiTinVlaanderen.be?
Door je te registreren op UiTinVlaanderen.be maak je je eigen UiTiD aan en zo krijg je toegang tot meer gepersonaliseerde en extra services, zoals:

  • aanbevelingen op jouw maat raadplegen
  • gelijkaardige gebruikers vinden
  • inschrijven op de tweewekelijke nieuwsbrief UiTmail
  • je favoriete locaties bijhouden 
  • deelnemen aan wedstrijden
  • activiteiten en locaties markeren als ‘leuk’
  • aanduiden naar welke evenementen je wil gaan
  • ...

Ik ontvang UiTmail, de tweewekelijkse nieuwsbrief van UiTinVlaanderen.be. Ben ik nu ook een geregistreerde gebruiker op de site?
Niet noodzakelijk. Vroeger kon je immers inschrijven op UiTmail zonder dat je je moest registreren. Nu is dat anders: wie zich nu wil inschrijven op UiTmail wordt uitgenodigd zich eerst te registreren (= een UiTiD aanmaken).

 

Wat is dat Vliegje dat bij sommige activiteiten verschijnt?
Vlieg staat symbool voor cultuuractiviteiten voor kinderen. Het icoontje fungeert als bindmiddel dat prikkelt en uitdaagt om kinderen allerlei breed-culturele activiteiten te laten ontdekken. Kom je een activiteit met Vlieg tegen, dan weet je meteen dat die uitermate geschikt is om met kinderen te bezoeken. Vlieg is een initiatief van CultuurNet Vlaanderen en beschikt ook over een eigen website: www.UiTmetVlieg.be

 

Kan ik mijn eigen aanbod op UiTinVlaanderen.be bekendmaken?
Ja, door dat aanbod in te voeren in de onderliggende UiTdatabank. Elke geïnteresseerde organisator kan toegang krijgen tot de UiTdatabank en er gegevens in opzoeken en/of invoeren. Deze verschijnen vervolgens niet alleen op UiTinVlaanderen.be maar ook op tal van sites van steden, gemeenten en media. Meer info over de UiTdatabank is te vinden op http://www.cultuurnet.be/uitdatabank

 

Wat is die UiTdatabank precies?
UiTinVlaanderen.be is één van de publiekskanalen die worden aangestuurd met gegevens afkomstig uit de UiTdatabank. Deze centrale databank - eveneens een realisatie van CultuurNet Vlaanderen - bundelt het UiT-en cultuuraanbod in Vlaanderen (inclusief Brussel). Duizenden culturele organisaties, gemeenten en verenigingen voeren hun aanbod rechtstreeks in de UiTdatabank in.

Gegevensinvoer in de UiTdatabank heeft echter nog meer voordelen dan enkel ontsluiting op UiTinVlaanderen.be. Cultuurkalenders, UiTagenda’s, infobladen, kranten, magazines, portaalsites, websites, infokiosken,… Allemaal kunnen ze de in de UiTdatabank ingevoerde gegevens oppikken en steeds meer kanalen doen dit ook. Een overzicht van al deze kanalen vind je hier

Wie dus zijn aanbod op (o.a.) UiTinVlaanderen.be wil zien verschijnen, dient alle gegevens voorafgaandelijk in te voeren via www.UiTdatabank.be.

 

Kan ik met de gebruikersnaam en wachtwoord van mijn UiTiD ook invoeren in de UiTdatabank?
Ja, gebruik je UiTiD om in te loggen in de UiTdatabank.

Download de UiTagenda-app

Get it on Google Play