Taalvakantie Frans (Frankrijk)

CLIPtaalvakanties organiseert ludieke taalvakanties (Frans, Engels, Spaans) in binnen- en buitenland, voor jongeren van 8 tot 20 jaar.
Het programma in Villeneuve is sportief en avontuurlijk.
In het dorp beschikken we over een sporthal (basket, minivoetbal, volley), een danszaal met spiegels en diverse sportterreinen. Wist je trouwens dat bij ons sport en taal regelmatig samengaan in één activiteit ?

Gewapend met walkietalkies en een zaklamp vertrekken we op dropping. Wedden dat je de adrenaline zal voelen stromen. Bij thuiskomst koelen we af in een sfeervol verlicht zwembad.

De frisse duik in de Ardèche - al dan niet vanuit je kajak -, de snelle kartingrit en een gezellig kampvuur in de tuin zal je nooit vergeten. Avontuurlijk hoogtepunt is het bomenparcours in Jaujac. Met deze afsluiter na een (in)spannende week, ga je moe maar voldaan naar huis.

Er staan dit jaar weer drie grotere stadsexcursies op het programma. We combineren die stadsexcursies telkens met een stevige portie streekverkenning.

Dinsdag trekken we naar Montélimar, de stad van de nougat. Hier liggen de contacten met de lokale bevolking voor het rapen.
Op de terugweg stoppen we bij een lokale wijncoöperatie ‘le Caveau de Montfleury’ waar we een rondleiding krijgen en genieten van een mini-degustatie van wijn en/of druivensap.

Op donderdag bezoeken we de kleurrijke markt van Vallon Pont d’Arc . Daarna nemen we de kajak voor een kleine afvaart van de Ardèche. Onderweg genieten we van het uitzicht op de enorme kalkformaties van de Gorges de l’Ardèche. Tot slot passeren we onder de Pont d’Arc, de indrukwekkende natuurlijke rotsbrug die alom bekend is. Vervolgens brengt de daguitstap ons naar de grotten van Orgnac (nieuw).

Zaterdag gaan we ons geluk verder beproeven in Aubenas. Hier begint de 'Aubenas Express', een leuke stadsactiviteit vol spanning, vindingrijkheid en plezier waarmee we de week graag afsluiten. Daarna trekken we met z’n allen naar een ambachtelijk ijssalon.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Parking Bodart (vertrek)
/ /
3000 Leuven

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 27 juni 2014 tot 31 augustus 2014
Leeftijd 13+
Prijs € 705.0
Links www.clipvakanties.be
Trefwoorden Frans, frankrijk, taalvakantie, taalstage, taalkamp, clip, clipvakanties

Niet te missen

Het Theaterfestival
Brussel theaterstad

Het Theaterfestival

Klassiek in de stad
Hemelse klanken in Antwerpen

Klassiek in de stad

Laat je inpakken
Terug naar school

Laat je inpakken

Uitzomeren
eindezomerfestival

Uitzomeren

Leuven autovrij
stadsevenement

Leuven autovrij

Het Hamiltoncomplex
spannend jeugdtheater

Het Hamiltoncomplex


Je proeft als eerste van de nieuwe uitinvlaanderen.be.

We horen graag wat je ervan denkt.