Reliëfdrijven in koper

Sommige evenementen in regio Brussel zijn dit weekend nog afgelast. We raden aan om de website van de organisator van een activiteit te raadplegen voor meer info.

Cursus of workshop Creativiteit

Workshop voor beginners en gevorderden. (Benedictushoeve 11 Sint-Benedictusstraat 3020 Herent )
Reliëfdrijven in koper: van platte plaat naar rijk reliëf! Een platte goudkleurige plaat koper ligt te schitteren in het zonlicht, wachtend om door een creatieve hand te worden gewekt en driedimensionaal leven uit te stralen... Koper is een volwarm en zacht, haast edel metaal dat zich onder lichte hand in het rijkste reliëf laat drijven. Beetje bij beetje, onder de kleine, veelvuldige slagen van drijfhamer en -beitel, op het zachte oppervlak van een met zand gevuld lederen kussen, groeit het koper gestaag naar die derde dimensie toe. Finesse, en geen brute kracht is aan de orde. Geduld en fijngevoeligheid komen erbij kijken. Vuur is ook van de partij! Door de vele kleine slagen wordt het koper hard en breekbaar, maar onder de wondere alchemie van vuur en water wordt het weer gewillig en werkbaar. De workshop begint met een korte inleiding, een aantal foto's, wat achtergrond over het reliëfdrijven in koper. Enkele dagen later keer je naar huis terug met een wandsculptuur of een basreliëf: zon en ziel in een edel materiaal.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Vzw Ijzer en Vuur
Washingtonstraat 174
1050 Elsene

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 1 augustus 2012 tot 5 augustus 2012
Prijs € 335.0
335,00 EUR
Organisatie Vzw Ijzer en Vuur
Contact info@feuetfer.be
0478-54.77.58
Links
Brussel Deze Week

Lees AGENDA, het gratis uitmagazine van Brussel Deze Week dat wekelijks een overzicht biedt van het culturele aanbod in Brussel.

Niet te missen

Museumnacht Gent
Kunst na de werkuren

Museumnacht Gent

Putteke Winter
In heel Vlaanderen

Putteke Winter

Repelsteel
Sprookjestheater

Repelsteel

Stan Douglas
expo in Wiels

Stan Douglas

De kersentuin
groots theater

De kersentuin