Mini-expo Spoorzoekers

Tentoonstelling Erfgoed

Vijftien Antwerpenaren zoeken al een jaar lang naar Marokkaanse sporen in de stad. In deze minitentoonstelling stellen ze hun zoektocht voor.
Vijftien Antwerpenaren zoeken al een jaar lang naar Marokkaanse sporen in de stad. In deze minitentoonstelling stellen ze hun zoektocht voor.

'Ik ben hier geboren maar mijn ouders zijn van Marokko.' Dat antwoord heb ik klaar als ik vragen krijg over mijn afkomst. Een zin die vertelt wie ik ben en meteen doet begrijpen ‘waarom ik ben wie ik ben’.


Zo begint Amina haar tekstje in de mini-tentoonstelling 'Spoorzoekers', die doorgaat van 12 januari tot 21 april 2013 in het Kijkdepot. Wie ze is, wat ze zoekt en waarom ze dat doet.

Naast Amina stellen alle andere spoorzoekers zich voor. Kort maar krachtig. Om te tonen wat ze ondernemen, op welke plekken ze verzeild geraken in de stad en welke informatie ze krijgen door gesprekken te voeren met Vlaamse en Marokkaanse pioniers, met moeders en vaders, met oud-collega’s of met totaal nieuwe bekenden.

In het voorjaar van 2013 lichten ze alvast een tipje van de sluier in deze mini-expo in het Kijkdepot. In 2014 brengen ze het volledige verhaal in geuren en kleuren op de vijfde verdieping van het MAS.

Hassna, Mohamed, Annick, Jamal, Roos, Freya, Amina, Govert, Sam, Abdelhamid, Hasna, Narges, Nermin, Kathleen en Aziz stellen zichzelf en hun project graag aan u voor.Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Museum aan de Stroom (MAS)
Hanzestedenplaats 1
2000 Antwerpen

Toon kaart

Wanneer

tot

Open op:

  • Dinsdag - woensdag
Prijs gratis
Links www.mas.be

Niet te missen


Je proeft als eerste van de nieuwe uitinvlaanderen.be.

We horen graag wat je ervan denkt.