Lacrima

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

“Lacrima” is een portret van een gehavende man met een haat-liefdeverhouding voor de plek waar hij vandaan komt. Een fictief verhaal gebaseerd op echte levens. Deze nieuwe voorstelling van Arne Sierens zet de lijn in zijn werk verder. Hij portretteert opnieuw iemand uit de volkswijken, iemand die het niet zo makkelijk heeft om zijn weg te vinden en getekend is door de plek waar hij vandaan kom
De plek waar je woont bepaalt heel veel. In Frankrijk stelde men vast dat er in appartementen gemiddeld 2,7 bewoners wonen. In de banlieus van Parijs en andere grootsteden wonen er gemiddeld 7,1 per appartement. Ander voorbeeld: in de wijken waar de Londense rellen uitbraken had de regering net zwaar gesnoeid in publieke diensten. De werkloosheid onder jongeren bedraagt er 40 %.

“Lacrima” is een portret van een gehavende man met een haat-liefdeverhouding voor de plek waar hij vandaan komt. Een fictief verhaal gebaseerd op echte levens.

Deze nieuwe voorstelling van Arne Sierens zet de lijn in zijn werk verder. Hij portretteert opnieuw iemand uit de volkswijken, iemand die het niet zo makkelijk heeft om zijn weg te vinden en getekend is door de plek waar hij vandaan komt.

De acteur Jan Hammenecker staat niet alleen op het podium, maar krijgt het gezelschap van een Japanse danseres, als was ze een troostende engel. Jan Hammenecker is vooral bekend van zijn film- en televisiewerk (“Goddelijk Monster”, “Mr Nobody”, “Blueberry Hill” e.a.). Als theateracteur werkt hij vooral in Wallonië, Frankrijk en Zwitserland.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wie Compagnie Cecilia
Waar C-mine cultuurcentrum
C-mine 10
3600 Genk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 27 augustus 2012 tot 29 augustus 2012
Prijs € 14.0
€ 14 | € 12 (-26/55+-) | € 11 (abo)
Reservaties
Organisatie C-mine cultuurcentrum
Trefwoorden Stedelijk Aanbod Genk Invoerders, ONT, FP

Niet te missen

Expo 'Beam me up'
Buitenaardse kinderexpo

Expo 'Beam me up'

Kortfilm Festival Leuven
Jaarlijks filmfeest

Kortfilm Festival Leuven

Museumnacht Gent
Kunst na de werkuren

Museumnacht Gent

Putteke Winter
In heel Vlaanderen

Putteke Winter

Repelsteel
Sprookjestheater

Repelsteel